За пријем бесплатног дигиталног сигнала потребан СТБ уређај

Поједини кабловски оператори су покренули кампању којом промовишу своју понуду дигиталних телевизијских програма, са истакнутим освртом на процес преласка са аналогног на дигитално емитовање земаљског телевизијског програма који води Министарство трговине, туризма и телекомуникација.

У циљу информисања грађана, желимо још једном да укажемо да прелазак са аналогног на дигитално емитовање земаљског ТВ програма неће донети промене гледаоцима који телевизију гледају путем кабловских мрежа, сателита и IP TV платформи. При томе истичемо да је дигитални сигнал који се прима путем класичне телевизијске антене бесплатан и већ покрива више од 95% домаћинстава на територији Србије, па позовемо све гледаоце да се опреме за пријем бесплатног дигиталног сигнала.

STB1

За пријем бесплатног дигиталног сигнала је поред класичне телевизијске антене потребан сет-топ бокс уређај који се може купити у продавницама потрошачке електронике или телевизор који подржава DVB-T2 i MPEG-4 стандарде. За посебно угрожене категорије становништва биће обезбеђени и бесплатни сет-топ бокс уређај, а јавни позив за доделу тих сет-топ бокс уређаја ће бити објављен крајем наредне седмице.

Овде говоримо о сет-топ бокс уређајима који се користе за пријем бесплатног дигиталног сигнала путем класичне телевизијске антене, што нису исти уређаји који се користе за пријем кабловских дигиталних пакета, на шта грађани треба да обрате пажњу, с обзиром на сличност терминологије која је присутна у најновијим медијским порукама кабловских оператора.

PrintEmailFacebookTwitterLinkedInGoogle+WhatsAppПодели