Војводина дигитално комплетна

На подручју које покривају предајници Црвени чот и Иришки венац данас је извршен потпуни прелазак са аналогног на дигитално емитовање телевизијског сигнала. Мрежу за дигитално емитовање званично је пустила у рад државна секретарка Министарства трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић која је том приликом нагласила да је након преласка на дигитално емитовање на предајнику Црвени Чот, Војводина сада дигитално комплетна.

„Гашење аналогног сигнала почело је 15. априла у Вршцу, а настављено према плану преласка са аналогног на дигитално емитовање телевизијског сигнала у Суботици, Сомбору и Кикинди. На искључиво емитовање дигиталног ТВ сигнала данас је прешла и емисиона станица „Црвени Чот“ на Фрушкој гори, тако да можемо рећи да је север наше земље како је и планирано, потпуно дигитализован.“, рекла је државна секретарка.

UVesti999

Нови антенски стуб на Чоту, после Авалског торња има највећу зону покривања дигиталним сигналом. Висине 104 метара са антенским системом који се састоји од 12 нивоа и предајницима јачине 5 киловата, омогући ће гледање дигиталне телевизије за преко милион становника овог подручја.

„Емисиона станица Чот од данас омогућава гледање дигиталне телевизије на 24. каналу за грађане Новог Сада, Бечеја, Инђије, Старе Пазове, Сремске Митровице, Руме, Куле, Темерина, Оџака, Црвенке и других места у Војводини.“, рекла је Татјана Матић.

Грађани на северу наше земље имаће могућност да прате поред програма са националном покривеношћу: РТС1, РТС2, ТВ Пинк, Б92, ТВ Хепи, ТВ Прва, РТВ1 и РТВ2 и регионалне и локалне телевизијске станице: ТВ Панонија, ТВ Мост, ТВ Сремска, ТВ Петровец, Новосадска ТВ, ТВ Канал 25, ТВ Бачка, ТВ Делта и ТВ Мозаик, ТВ К9, ТВ БАП и ТВ МТС 3.

Државна секретарка је подсетила да ће 25. маја бити укључен дигитални сигнал на емисионој станици Авала, који покрива око 2,5 милиона становника Србије.

Наредно укључивање дигиталног сигнала планирано је 1. јуна на предајницима „Рудник-Црни врх“, „Тупижница“, „Торник-Овчар“, „Дели Јован“, а 15. јуна престаће се са емитовањем аналогног сигнала на предајницима „Бесна кобила“, „Јастребац“, „Копаоник“, „Цер-Маљен“.

PrintEmailFacebookTwitterLinkedInGoogle+WhatsAppПодели