Упутство Јавног сервиса РТВ о процесу дигитализације на језицима националних мањина

На Радној групи за припрему медијске кампање о спровођењу процеса дигитализације, одржаној данас у Министарству трговине, туризма и телекомуникација, донето је Упутство које садржи основне информације о томе како грађани да се припреме за дигитализацију.

У Упутству се наводи да грађани који програм прате преко собне или кровне антене треба да набаве нов телевизор који подржава ДВБ-Т2, или сет-топ бокс уређај који ће бити прикључен на већ постојећи телевизор и који треба да има ознаку „Дигитал ТВ“ односно Жиг гаранције који је донело Министарство.

Наглашено је да се при куповини новог телевизора или сет-топ бокс уређаја обавезно провери да ли је исти погодан за пријем сигнала који се емитују стандардом ДВБ-Т2 и у МПЕГ-4 формату.

Поред актуелне медијске кампање и емитовања промотивних спотова на јавним сервисима, грађани се и овим путем подсећају да ће до јуна 2015. године бити завршен процес преласка са аналогног на дигитално емитовање ТВ сигнала, као и да на телевизорима који нису прикључени на сет-топ бокс, неће бити могуће емитовање ни слике ни тона.

Данашњем састанку Радне групе присуствовали су представници Министарства трговине, туризма и телекомуникација, Јавног сервиса РТС, Јавног сервиса РТВ, Јавног предузећа ЕТВ и Организације за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС-а).

Упутство ће бити преведено на језике националних мањина.

PrintEmailFacebookTwitterLinkedInGoogle+WhatsAppПодели