Татјана Матић најавила почетак кампање

Државна секретарка у Министарству трговине, туризма и телекомуникација, Татјана Матић у емисији Жикина шареница на РТС-у, премијерним емитовањем кратког спота „Дигитализација почиње. Припремимо се на време.“, најавила је почетак медијске кампање која има за циљ упознавање јавности са процесом дигитализације.

„Ресорно Министарство ће  од 1. септембра заједно са Јавним предузећем Емисиона техника кренути са планом преласка са аналогног на дигитално емитовање ТВ сигнала и то практично значи да ће до 17. јуна 2015. године сви наши грађани имати дигитални ТВ сигнал.“, изјавила је Татјана Матић.

Државна секретарка је додала и да на грађане који имају сателитску антену, односно који прате канале путем кабловске или IPTV платформе овај прелазак са аналогног на дигитално емитовање неће имати утицаја, док ће свим осталим грађанима који прате телевизијске програме путем кровне или собне антене бити потребан сет-топ-бокс без кога неће имати могућност пријема дигиталног сигнала.

„Свим материјално угроженим грађанима држава ће обезбедити и донирати сет-топ-боксове, а сви сет-топ-боксови морају имати жиг гаранције “Digital TV”“, истакла је Татјана Матић.

На крају је подсетила да Министарство организује конференцију која ће се одржати 9. септембра уз подршку Европске уније, ОЕБС-а, свих емитера и регулаторних агенција, када ће званично почети прелазак са аналогног на дигитално емитовање и истовремено емитовање аналогног и дигиталног сигнала широм Србије.

PrintEmailFacebookTwitterLinkedInGoogle+WhatsAppПодели