Одржан други састанак Радне групе за дигитализацију

Поводом припрема за почетак преласка на дигиталну телевизију, Радна група за реализацију завршних активности пројекта „Прелазак са аналогног на дигитално емитовање земаљског ТВ сигнала“, којом је председавала државна секретарка Татјана Матић, одржала је данас други састанак коме су присуствовали представници Министарства трговине, туризма и телекомуникација, Министарства културе и информисања, Министарства финансија, Регулаторне агенције за електронске медије, РАТЕЛ-а, Радио-телевизије Војводине, ЈП „Емисиона техника и везе“, као и представници Мисије ОЕБС и Делегације ЕУ у Србији.

Одржан други састанак Радне групе за дигитализацију

Радна група је разматрала модел шеме помоћи за материјално угрожена домаћинства којима ће држава обезбедити уређаје за пријем дигиталне телевизије, као и план промотивне кампање током о преласку на дигитално емитовање.

Том приликом чланови Радне групе су упознати са усвојеним изменама Правилника о преласку са аналогног на дигитално емитовање телевизијског програма којим је предвиђено да транзициони период, односно паралелно емитовање и аналогног и дигиталног телевизијског сигнала, почне од 1. септембра 2014. године.

Чланови Радне групе су се сагласили да програм помоћи треба да обухвати материјално најугроженије слојеве становништва, као и да ће Влада Републике Србије донети уредбу која ће регулисати шему помоћи. Прихваћен је предложени план промотивне кампање по коме активности крећу од 30. августа 2014. и трају до окончања процеса дигитализације, 17. јуна 2015 године.

Татјана Матић је истакла да је циљ Министарства трговине, туризма и телекомуникација и Радне групе да сви грађани који примају ТВ програм преко антене буду на време информисани и технички спремни за пријем дигиталног сигнала.

PrintEmailFacebookTwitterLinkedInGoogle+WhatsAppПодели