Које су моје могућности?

За дигитализацију се можете припремити тако што ћете:

  Купити одговарајући STB за ваш ТВ

  Купити одговарајући дигитални телевизор

Како да знам какву опрему да купим?

На многе телевизоре мораће да се прикључи STB – чак иако на њима пише „HD ready” или „Full HD”. Ове две ознаке не значе да ће ваш телевизор моћи да прими дигитални ТВ сигнал. Зато је важно водити рачуна да телевизор, који желите да купите, има на себи одговарајућу етикету. Можете бити сигурни да ће STB-ови и телевизори обележени тим знаком моћи да примају емитовани дигитални сигнал у Републици Србији.

Колико то кошта?

Прелазак на дигиталну телевизију не мора да буде скуп. Све зависи од тога да ли желите да наставите да користите стари телевизор или да купите нови. У случају да желите да наставите да користите телевизор који већ имате, потребно је да купите STB. Ако купујете нови телевизор, обратите пажњу на техничке карактеристике. У оба случаја узмите у обзир да ли STB или ТВ има етикету.

У Србији тренутно не постоји велики избор модела телевизора који ће моћи да се користе после преласка на дигитално емитовање, али стање на тржишту ће се ускоро променити. Нова антена за пријем дигиталног ТВ сигнала вам неће бити потребна, уколико она коју тренутно имате прима аналогни ТВ сигнал доброг квалитета.

PrintEmailFacebookTwitterLinkedInGoogle+WhatsAppПодели