Матић: Вршчанима СТБ ваучери у петак

Закључно са јучерашњим даном, најугроженији грађани су могли да се пријаве за ваучере помоћу којих могу да добију сет топ боксове који су им неопходни за прелазак на дигитални сигнал. Татјана Матић, државна секретарка у Министарству трговине, туризма и телекомуникација објаснила је да ће уз ваучере, грађани добијати и списак продавница у којима могу да подигну уређаје.

Према подацима са којима располаже ресорно министарство за ваучере се пријавило 137.774 грађана, док ће прецизне податке министарство имати до краја недеље када буду обрађене пријаве за ваучере достављене закључно са крајњим роком који је одређен за 31. март 2015. године.

„Спискови са лицима која су остварила право су већ у ресорном министарству, а већ до краја недеље ће почети подела првих око пет хиљада СТБ уређаја корисницима који се налазе у Вршцу и околини. Ми ћемо им доставити на адресу ваучере које ће искористити у продавницама које подржавају ову шему помоћи. Тренутно на територији Србије постоји око 950 таквих продавница“, рекла је у интервјуу за РТС Татјана Матић.

Штампање ваучера је започето истог тренутка када је уредба ступила на снагу.

Вршац је први град у ком ће доћи до искључивања аналогног сигнала. Датум стартовања потпуног дигиталног емитовања на територији општине Вршац је 15. април 2015. године.

Татјана Матић је додала да ће грађани, корисници социјалне помоћи на територији Вршца, добити ваучере већ у петак, 3. априла тако да ће имати довољно времена да преузму уређаје до датума предвиђеног за потпуни прелазак на дигитално емитовање на територији општине Вршац.

„Поједине продавнице су понудиле и бесплатну доставу СТБ уређаја, што мислимо да је јако важно и да ће помоћи да се наши грађани обезбеде са новим уређајима. Ваучери за Вршац ће бити штампани до петка а за друге регионе то ће бити рађено сукцесивно према датумима предвиђеним за прелазак на дигитално емитовање“, довршила је Татјана Матић за РТС.

PrintEmailFacebookTwitterLinkedInGoogle+WhatsAppПодели