Матић: Ускоро састанак са дистрибутерима опреме за пријем дигиталног сигнала

Државна секретарка Министарства трговине, туризма и телекомуникација, Татјана Матић, гостујући у Јутарњем програму ТВ Коперникус, најавила је састанак са дистрибутерима сет топ бокс уређаја (СТБ).

„Ова опрема већ може да се нађе на нашем тржишту, али праву понуду очекујемо кроз неколико месеци и када ћемо преговарати са дистрибутерима да то плаћање буде у ратама, на дванаест месечних рата или можда и више, у складу са тренутним економским могућностима и ситуацијом у којој се ми као друштво налазимо.“, изјавила је Татјана Матић.

Државна секретарка је објаснила да су критеријуми по којима ће се додељивати сет топ боксови у посебној фази припреме и надовезују се на нови Закон о јавним медијским сервисима, који такође ослобађа од плаћања таксе неколико категорија нашег становништва: пре свега кориснике новчано-социјалне помоћи, пензионере са минималном пензијом, који су у самачком домаћинству или су носиоци домаћинства и још неколико категорија које су мање заступљене.

„Процена је да је то 180-200 хиљада људи и држава ће обезбедити СТБ за њих као што ће и они сигурно бити и ослобођени од плаћања таксе која ће од 2016. године за РТС морати да се плаћа.“, нагласила је Татјана Матић.

Она је, такође, додала да је за наше грађане боље да сачекају још пар месеци, када ће се на нашем тржишту појавити СТБ у већим количинама и са много приступачнијим ценама.

PrintEmailFacebookTwitterLinkedInGoogle+WhatsAppПодели