Матић: Расписивање Јавног позива за доделу бесплатних уређаја за пријем дигиталне телевизије најугроженијим грађанима до краја следеће недеље

Државна секретарка Министарства трговине, туризма и телекомуникација гостујући у Јутарњем програму Студио Б најавила је до краја следеће недеље расписивање Јавног позива за пријаве за доделу сет- топ бокс (СТБ) уређаја за пријем дигиталне телевизије. Бесплатни СТБ уређаји су намењени материјално угроженим грађанима.

„Влада РС је донела Уредбу којом су дефинисане категорије најугроженијих потрошача, то су корисници новчано материјалне социјалне помоћи, пензионери који имају најнижу пензију, а носиоци су самачког домаћинства и лица која примају туђу негу и помоћ.“, нагласила је државна секретарка.

Центри за социјални рад, односно филијале Фондова ПИО ће прихватати захтеве за бесплатну доделу уређаја за лица која испуњавају услове прописане Уредбом.

Државна секретарка је нагласила и да грађани што пре крену са пријављивањем да би од 1. марта, како је планирано, могли да се испоруче први СТБ нашим најугроженијим грађанима.

PrintEmailFacebookTwitterLinkedInGoogle+WhatsAppПодели