Матић: Позив за подношење захтева за добијање бесплатног сет-топ бокса

Државна секретарка за телекомуникације Татјана Матић позвала је данас грађане да поднесу захтеве за добијање “сет топ боксова” и да то учине што пре, бар до фебруара, иако ће позив бити отворен до јуна.

У плану је да се дистрибуција “сет топ боксова” обави до 17. јуна 2015. године.

Говорећи о процесу дигитализације, Матићева је најавила да ће бити омогућена квалитетнија слика и звук и многобројне могућности у избору канала.

Процес дигитализације у Србији, како је речено, у завршној је фази и на територији целе земље требало би да почне половином следеће године, а за тај процес, осим емитера, припремају се и грађани који од данас могу да се пријаве за доделу бесплатних уређаја за дигитални сигнал.

Матић је истакла да корисници права на новчано-социјално помоћ и права на туђу негу и помоћ, као и пензионери са минималним пензијама, који су носиоци самачког домаћинства, могу да се ради добијања “сет топ боксова” пријаве у Центар за социјални рад и у филијале фонда ПИО.

Државна секретарка за телекомуникације је објаснила да није неопходно имати телевизоре нове генерације, јер у функцији могу бити и стари ТВ пријемници ,којима је само потребан један “сет топ бокс” да би прихватили дигитални нови сигнал. Дигитализацијом ће бити омогућено постојање идеалне и савршене слике “без снега” и звука, а грађани ће имати много веће могућности у избору програма, најавила је Матић.

Грађани ће моћи да изаберу и програме на језицима националних мањина и титлове и програме прилагођене особама са посебним потребама, које можда слабије чују, најавила је државна секретарка за телекомуникације.И најудаљенија села моћи ће да прихвате слику и биће им доступан много већи број канала, пре свега националних емитера, регионалних и локалних, додала је Матић.

PrintEmailFacebookTwitterLinkedInGoogle+WhatsAppПодели