Матић: Опрему за пријем дигиталног сигнала куповати на домаћем тржишту

Татјана Матић, државна секретарка Mинистарства трговине, туризма и телекомуникација, у изјави за Сателитски програм РТС-а, поручила je гледаоцима да не купују опрему за пријем дигиталног земаљског ТВ сигнала на другим тржиштима због могуће појаве сметњи у пријему, као и због евентуалног излагања двоструким трошковима.

Према речима државне секретарке, за свако тржиште рађени су посебни уређаји, јер је суштина у томе да се на сваком тржишту успостави одређени стандард, због чега је ресорно министарство донело жиг гаранције тако да сваки сет-топ-бокс или телевизор који ће задовољавати технолошке односно техничке карактеристике мора имати ознаку “Дигитал ТВ”.

„У том смислу боље је куповати на нашем тржишту у складу са техничким карактеристикама које смо ми као држава одредили.“, нагласила је Татјана Матић.

Државна секретарка је истакла да је боље избећи тај евентуално двоструки трошак или ризик куповином опреме на другим тржиштима, јер ће се на нашем тржишту ускоро појавити сет-топ-боксови са ознаком жига гаранције тако да је боље опрему купити једном и заиста имати гаранцију за то и у сваком смислу ослонити се на оно што је држава препознала као стандард.

PrintEmailFacebookTwitterLinkedInGoogle+WhatsAppПодели