Матић: Бесплатни СТБ за најугроженије грађане

Државна секретарка Министарства трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић, гостујући у Дневнику ТВ Б92 изјавила је да су у буџету обезбеђена средства за доделу бесплатних сет-топ боксова за 180.000 најугроженијих корисника.

Државна секретарка је додала да се нада да ће ресорно министарство обезбедити додатна средства уколико се појави потреба за додатним СТБ уређајима.

Татјана Матић је објаснила да је за један део становништва који прима сигнал путем ТВ антене ова промена најзначајнија и да је неопходно купити и обезбедити сет топ бокс, који аналогни сигнал претвара у дигитални оног тренутка када се та мрежа успостави. За грађане који користе кабловску мрежу, сателитску антену или ИПТ платформу неће бити промене у пријему. Они већ имају бољи квалитет и слике и звука, што ће се када мрежа заживи и будемо имали већу покривеност дигиталним сигналом, само поправити, истакла је Матићева.
Цена појединачног сет топ бокса је око 2.500 динара и зависи од техничких карактеристика самог уређаја. Матићева је упозорила грађане да при куповини провере да ли сет-топ бокс има жиг о квалитету.

Матић је истакла да корисници права на новчано-социјалну помоћ и права на туђу негу и помоћ, као и пензионери са минималним пензијама, који су носиоци самачког домаћинства, могу да се пријаве у Центар за социјални рад и у филијале фонда ПИО ради добијања “сет топ боксова”.

„Од јануара би требало да се успостави један велики кол центар, који ће се налазити на услузи свим нашим грађанима“, рекла је државна секретарка.

PrintEmailFacebookTwitterLinkedInGoogle+WhatsAppПодели