Малопродајни објекти у Вршцу добро опремљени

Регион Вршца је први у коме ће доћи до искључивања аналогног телевизијског сигнала и потпуног преласка на дигитално емитовање.

Датум потпуног преласка на дигитално емитовање у региону Вршца је 15. април 2015. године. Да би могли да прате телевизијски програм на старим ТВ пријемницима и након тог датума, грађани треба да набаве одговарајуће СТБ уређаје. Корисници са подручја Вршца, који су се пријавили бесплатне СТБ уређаје, су на кућне адресе добили ваучере за куповину у овлашћеним малопродајним објектима у којима се већ бележи велико интересовање грађана.

“Продавнице у Вршцу су добро снабдевене и нуде грађанима више типова СТБ уређаја. У понуди су и уређаји у ценовном рангу који се уклапа у вредност ваучера који су добили социјално угрожени грађани. Ваучери се могу реализовати у 12 малопродајних објеката у Вршцу и 2 објекта у Пландишту”, изјавила је државни секретар Татјана Матић приликом обиласка малопродајних објекта у Вршцу.

Министарство трговине, туризма и телекомуникација подсећа грађане да је битно да провере који тип улаза имају на свом ТВ пријемнику, како би од продавца могли да траже одговарајући кабл за прикључивање СТБ уређаја. За све недоумице везане за СТБ уређаје и друга питања у вези са преласком на дигитално емитовање, грађанима је на располагању позивни центар који могу добити позивом на број 18911.

PrintEmailFacebookTwitterLinkedInGoogle+WhatsAppПодели