Љајић са емитерима о преласку са аналогног на дигитално емитовање ТВ сигнала

Министарство трговине, туризма и телекомуникација 9. септембра 2014. године у Палати Србија, Булевар Михајла Пупина 2 у Београду (Сaлa Србиja), организује први радни састанак са емитерима из Војводине, Београда и дела централне Србије, o прoцeсу прeлaскa са аналогног нa дигитaлнo eмитoвaњe TВ сигнaла. Догађај ће отворити Рaсим Љajић, пoтпрeдсeдник Влaдe и министар тргoвинe, туризмa и тeлeкoмуникaциja, Majкл Уjeхaра, в. д. шeфa Mисиje OEБС у Србиjи, Majкл Дeвeнпoрт, шeф Дeлeгaциje EУ у Рeпублици Србиjи и Ивaн Taсoвац, министар културe и инфoрмисaњa, који ће у 10 часова дати изјаве за медије.

Циљ првог радног састанак са националним, регионалним и локалним ТВ емитерима је да се емитери обавесте о детаљима процеса дигитализације, успостави добра координација у овом процесу између релевантних институција и емитера, као и да се кроз извештавање медија подигне ниво знања грађана о преласку на дигитално емитовање телевизијског сигнала. Сарадња са емитерима у овом процесу је од великог значаја, с обзиром на потребу да сви грађани који програм примају посредством система земаљских предајника буду на време информисани и технички спремни за пријем дигиталног сигнала.

Дигитализација телевизије представља процес од великог значаја за унапређење система јавног информисања у Републици Србији, посебно у контексту нових комуникационих, информативних и интерактивних услуга које ће бити доступне грађанима, али и бољи квалитет звука и слике, разноврсније садржаје и више телевизијских програма, нове могућности за двосмерну комуникацију, телевизију високе резолуције, услуге намењене особама са посебним потребама.

PrintEmailFacebookTwitterLinkedInGoogle+WhatsAppПодели